7 tips voor PLUISVRIJ haar!

Herken je dat? Je kijkt in de spiegel en denkt pffff wat een pluis ?
Je hebt van alles geprobeerd, maar niets werkt.
Wij hebben hier 7 handige tips dat pluizen tegenhoudt…
Success verzekerd. 🙂

Tip 1: Gebruik een microfiber handdoek.
Na het wassen is het verstandig om een microfiber handdoek te gebruiken voor je haar. Dit is veel beter voor pluizig haar in vergelijking met een ruwe handdoek. Spoel je haar altijd na met lauw tot koud water. Hierdoor sluiten de haarschubben en heb je minder kans op pluizig en vet haar.

Tip 2: Gebruik een haarmasker!
Om je haar optimaal te verzorgen gebruik je 1x per week een haarmasker. Een haarmasker zorgt voor een intense voeding, waardoor jouw lokken minder zullen pluizen. Geen tijd voor een masker? Gebruik dan een leave-in conditioner crème. Ons best verkochte product de nutrition intense van Collection Nature of bv. de Defend spray van medicuticals. Die beschermt het haar ook direct tegen hitte en UV. (Zie tip 4) Vergeet ook niet om regelmatig de puntjes te laten knippen. Voor lang haar adviseren wij dat eenmaal per 6-12 weken te doen afhankelijk van het haartype.

Tip 3: Gebruik voedende producten.
Als je haar snel droogt of pluizig is, dan wordt het belangrijk om het te verzorgen met een voedende productlijn. Natuurlijke/Biologische producten bevatten minder tot geen synthetische stoffen waardoor je haar en hoofdhuid minder uitdroogt. Collection Nature is hierin een echte aanrader. De shampoo is de absolute basis voor alles.

Tip 4: Bescherm je haar tegen hitte.
Wanneer je hete lucht of een hete tang op je haar zet, dan moet je niet vergeten om een heat protectant oftewel een hittebeschermend product te gebruiken. Het is altijd stap nummer een om je haar te beschermen, wanneer je tangen gebruikt, maar het is nog belangrijker als je haar pluisgevoelig is.

Tip 5: Tangle Teezer.
Gebruik de Tangle Teezer. Met deze borstel is haren kammen success verzekerd. Op nat en droog haar te gebruiken. Anti statisch, klit en pluis vrij. De borstel is makkelijk te reinigen en ligt makkelijk in de hand.

Tip 6: Gebruik een krul/stijltang.
Heb je golvend of krullend haar dat pluist? Krul/stijl het eens. Door pluizige lokken met de warme tang te bewerken wordt het haar gladder en dus minder pluizig. Vergeet niet om je haar te beschermen voordat je de tang gebruikt. Ook de tang zelf is erg belangrijk, gebruik altijd een professionele tang. Onze voorkeur ligt bij de tangen van MaxPro. Wij gebruiken deze ook zelf in de salon.

Tip 7: Een finishing product.
Maak het geheel af met een niet synthetisch stylings/verzorgings product. Bv. een serum of bij korter haar een wax (met glans). In een haastige dag sla je stap 6 over en draag je je haar vast.
Met deze tips is pluizig haar echt verleden tijd.

Meer advies of tips nodig? Je bent natuurlijk altijd welkom voor gratis advies in een van onze salons van Coccinelli.

Bruikbare tips?
Deel je ervaringen/vragen met ons.

Alleen deze week hebben wij een unieke actie: Bij aankoop van de Nutriton Intense crème, ontvangt u de shampoo t.w.v. € 14,95 GRATIS.
Deze actie is geldig t/m zaterdag 4 maart.